Semin

semin

Veterinär Anna Wachtmeister är seminansvarig på Ugglarps Gård Hästkliniken och under perioden mars- augusti bedriver vi småskalig seminverksamhet här hos oss. Vi tar emot ston för brunstkontroller, dräktighetskontroller, övrig gynekologisk diagnostik samt insemineringar. Vi sköter reproduktionsarbetet för Silvåkra Gård och Stuteri Ugglarps Gård, men i mån av plats tar vi även emot andra ston för inseminering, då huvudsakligen med fryst semin.

Ston som skall insemineras med fryst semin är uppstallade hos oss från och med det att de visar tydliga brunsttecken samt att ägget är av tillfredsställande storlek. Stona scannas var 6-8 timme och insemineras direkt efter ägglossning. Då vi har begränsad tillgång till hagar åker samtliga ston hem efter inseminering och blir sedan kontrollerade igen på 16 dygn samt 45 dygn om de tagit sig.

Är du intresserad av att få ditt sto inseminerat hos oss tag då vänligen kontakt med kontoret på 0431-29086 så hjälper de dig att avtala en tid med veterinär Anna Wachtmeister. Observera att det är du som stoägare som ansvarar för att hingsten du vill använda är bokad, och att stråna kommer till oss på kliniken/Ugglarps Gård. För halvblodsston gäller även att betäckningar ska anmälas hos ASVH via sprangrulla.se.

Gilla oss på Facebook