Vår personal

Här är vi som jobbar på Ugglarps Gård!

Anna Wachtmeister

Legitimerad veterinär

Anna började jobba för oss 2005 och har sedan dess blivit en oumbärlig del av veterinärgänget. Anna har arbetat som veterinär sedan 1995. Först som lärare på Veterinärhögskolan i Uppsala under tre år. Därefter arbetade hon i sju år som ambulerande veterinär både i egen regi och för Jordbruksverket i hästtäta områden runt Stockholm.

Hennes specialintresse är bilddiagnostik, framför allt MRI. Hennes kompetens är stor även inom ortopedi/hältutredningar och medicinska utredningar.

Fritiden ägnar Anna åt körning av sina dartmoorponnyer och hon har till och med deltagit i VM i ponny par 2007!

Ylva Naeve

Legitimerad veterinär

Ylva Naeve tog veterinärexamen från Köpenhamns Universitet i januari 2012. Direkt efter avslutad utbildning genomförde Ylva ett 6 mån internship vid Anglesey Lodge Equine Hospital på Irland med primärfokus på internmedicin, akutmedicin och kritiskt sjuka föl. I mars 2013 började Ylva på Ugglarps Gård Hästkliniken, där hon främst ansvarar för inlagda patienter och sköter narkosen under operationsdagarna.

Innan veterinärutbildningen har Ylva jobbat mycket med hopphästar och bland annat jobbat som hästskötare åt Marcus Beerbaum. Ett intresse för galopp och travhästar har alltid funnits, men blossade upp under arbetet på Irland, och numera är Ylva delägare i en ung och förhoppningsvis lovande travhäst. Fritiden spenderas på det vad dagen bjuder på, vilket ibland innebär fångande av en och annan krokodil.

Gaby van Galen Verwilghen

DVM, Msc, PhD, DiplECEIM, Associate Professor Equine Internal Medicine

Gaby van Galen Verwilghen tog sin veterinärexamen från Ghents Universitet i Belgien 2003 och är europaspecialist inom intermedicin och akutmedicin. Hon har tidigare jobbat på Clinique Vétérinaire Universitaire de Liège och SLU. I dag är Gaby bitr.professor på veterinärhögskolan i Köpenhamn och kommer till Ugglarps Gård Hästkliniken som konsulterande veterinär vid intermedicinska fall. Gaby är speciellt intresserad av muskulära och respiratoriska problem som del av utredningen för nedsatt prestation, men är även mycket skicklig på ultraljudsdiagnostik vid hjärtutredningar, viktminskningsfall och allt som rör fölmedicin.

Bengt Ronéus

Legitimerad Veterinär VMD Dipl ECVS

Bengt är en av Sveriges och Europas mest meriterade kirurger. Han har en gedigen erfarenhet inom sporthästmedicin och kirurgi.

Han verkar idag både på Mälarkliniken och som konsulterande kirurg. Bengt kommer vara hos oss fasta dagar framöver.

Charlie Lindberg

Leg vet, Specialist i hästens sjukdomar

Charlie tog veterinärexamen vid SLU 1973 och är idag en av Sveriges mest erfarna hästveterinärer. Han har tidigare bland annat arbetat som banveterinär inom trav och galopp. Charlie har även varit med och författat ett flertal böcker inom hästhållning och hästen hälsa och är i dagsläget medskribent i Tidningen Ridsport Nu arbetar han deltid som försäkringsveterinär på Agria och finns tillgänglig några timmar i veckan hos oss på Ugglarp.

Denis Verwilghen

DVM, MSc, PhD, DES, Dipl ECVS Associate Professor in Large Animal

Denis Verwilghen är europaspecialist i kirurgi med specialintresse i hästens munhåla. Denis tog veterinärexamen från Ghents Universitet i Belgien 2003 och har bland annat arbetat som chefskirurg på veterinärhögskolan i Uppsala. Idag arbetar han som bitr.professor på veterinärhögskolan i Köpenhamn och är även en av våra konsulterande veterinärer/kirurger.

Marie-Louise Olsson

Djurvårdare

Lollo (i dagligt tal kallad) ansvarar för vår operationsavdelning och har arbetat snart 40 år i branschen och då framför allt inom operation och narkos. Lollo har en gedigen utbildning inom narkos, bl.a. från USA. Lollo har även tidigare utbildat djursjukvårdare.

Tillsammans med familjen har hon uppfödning av stor och dvärg pudel i hemmamiljö, har en liten köttdjursbesättning och det senaste tillskottet i djurparken är två alpackor. En del tid ägnas åt arabiska fullblodshästar och ponnyer i olika storlekar som också finns hemma på gården. När hon har tid över simmar hon gärna med delfiner.

Annelie Olsson

Djurvårdare

Annelie arbetar på polikliniken och är en av våra mest erfarna djursjukvårdare med 20 års erfarenhet. Hon är förutom att vara veterinärernas medhjälpare även ansvarig för att röntgen fungerar och att det alltid finns medicin hemma.

Annelie har en gedigen hästbakgrund med bl.a. avel, inridning ,träning och tävling bakom sig.

Kristina Pettersson

Djurvårdare

Kristina arbetar både på poliklinik, stall och ofta även med MRI. Hon har en bakgrund inom trav men har fått lära sig lite om dressyr p.g.a. dotterns intresse. Fritiden tillbringar hon i stallet med sina hästar.

Alastair Greenhough

Dip. WCF

Alastair kommer från England och har tidigare jobbat både ambulerande och som klinikhovslagare i hemlandet.

Lena Rasmusson

Reception

Lena arbetar i receptionen och är den första personen ni kommer i kontakt med hos oss. Lena är utbildad lantmästare med inriktning häst och har tidigare bland annat arbetat som ridlärare. På fritiden rider hon sina hästar och sköter sin stora trädgård.